Conceptual Feng Shui

De praktische wijsheid van Conceptual Feng Shui is gebaseerd op de wisselwerking tussen Yin en Yang en helpt ons om de natuurlijke ordenig en balans van het leven te hervinden.

De Nine Star Ki & Feng Shui Academie werkt met deze vorm van Feng Shui die gebruik maakt van de interne energetische organisatie van een gebouw in relatie tot de mens. Het brengt deze organisatie op orde zodat er een gezond organisme ontstaat die de mens in zijn authenticiteit ondersteunt. Van daaruit kan gekeken worden naar de relatie met het grotere geheel van iemands omgeving en leven.

Direct naar het complete Conceptual Feng Shui aanbod
Wat is Conceptual Feng Shui, Feng Shui interieur, Feng Shui Academie

Conceptual Feng Shui is een instrument dat inzichtelijk kan maken hoe het algemene welzijn positief beïnvloed kan worden door het harmoniseren van de woning of werkplek.

 

De manier waarop een ruimte is vormgegeven, de materialen die zijn gebruikt om de ruimte te vullen en aan te kleden, de plaats en grootte van de ramen, de toegepaste kleuren, enzovoorts bepalen in hoge mate het karakter van een ruimte en de kwaliteit van de chi energie.

Al deze factoren beïnvloeden op hun beurt de gevoelens en het handelen van de mens die in de betreffende ruimte woont of werkt.

Conceptual Feng Shui biedt ons praktische handvatten om een onderliggende problematiek te doorgronden en creëert zo de kans om nadelige effecten op de fysieke, emotionele en spirituele gezondheid van de (toekomstige) gebruiker of bewoner te minimaliseren of te voorkomen.

Deze invloed van de omgeving op de mens wordt door middel van Conceptual Feng Shui uitgelegd in termen van spiritualiteit.

Jij, de mens staat centraal en niet de regel.

De oorsprong van Feng Shui ligt in Azië, waarbij China als land van oorsprong wordt beschouwd. De vroegste vermelding van Feng Shui voert zo’n 4.000 tot 5.000 jaar terug. Grondlegger van deze leer is Fu Xi of Fu Hsi, een van de ‘Drie Verhevenen’ die in een periode voorafgaand aan de Xia Dynastie de bevolking stapsgewijs elementen van de Chinese beschaving hebben bijgebracht. De toepassing van de klassieke Feng Shui diende vooral het verbeteren van het welvaren en welbevinden van keizerlijke grootheden.

Gedurende de vijfentwintig jaar dat Nina met Feng Shui werkt, heeft zij met Conceptual Feng Shui een meer eigentijdse benadering ontwikkeld. Met waardering voor het traditionele gedachtegoed heeft zij de vertaalslag gemaakt naar de moderne mens die niet klakkeloos en zonder onderbouwde uitleg de aanwijzingen van een 'meester' op wil volgen. Maar actief betrokken wil worden bij de Feng Shui analyse en ook zelf uitvoering wil geven aan het advies dat daarop volgt.

Conceptual Feng Shui respecteert de persoonlijke ontwikkeling en eert de ziel van de mens.

Er is ruimte en aandacht voor mogelijkheden; er is geen zwart-wit denken en de mens staat centraal. De omgeving moet daar dienstbaar aan zijn en de mens in zijn authenticiteit ondersteunen.

Conceptual Feng Shui is daarnaast een vorm die teruggrijpt op de oorspronkelijk Feng Shui zoals deze ooit bedoeld was. Zonder strikte en rigide regels die elke vorm van beweging van levensenergie beperkt waar de intentie is om deze juist vrijelijk te laten stromen. Dit principe wordt niet alleen toegepast binnen de Conceptual Feng Shui, maar ook binnen de TCM, Chinese voedingsleer en technieken als acupunctuur, Shiatsu en Qigong.

“De filosofie achter Feng Shui heeft mij altijd al geboeid. Maar … een goed lopend eigen bedrijf, een comfortabel huis. Wat kon Feng Shui eigenlijk nog toevoegen? Iets deed mij toch besluiten aan de beroepsopleiding te beginnen en nu pas realiseer ik mij wat Feng Shui (on)bewust met je persoon doet. (...)
Door Feng Shui begon ik anders naar materie te kijken. Inmiddels zijn er vele dozen met boeken en vuilniszakken vol met kleding naar de kringloopwinkel gegaan en ……. het voelt zo goed! Je voelt de energie op alle niveaus weer stromen. Het is een loslatingsproces wat letterlijk zoveel ruimte biedt voor nieuwe mogelijkheden. Een ontwikkeling die ik nooit bij mijzelf had verwacht.
Feng Shui is met een ieder van ons verbonden en ik ben dankbaar dit nu te mogen ervaren." 
Esther

 

Je kunt op verschillende manieren kennis maken met Conceptual Feng Shui

Welke vorm je ook kiest, het blijft altijd persoonlijk! Het gaat om jou en de wijze waarop je de energetische invloed van jouw omgeving kunt duiden en herkennen. Als je daar meer zicht op hebt gekregen, wordt het ook duidelijker hoe jij reageert op en resoneert op je omgeving en hoe je deze op jezelf kunt afstemmen. 

Wat het je oplevert is rust door inzicht en duidelijkheid. Het is die duidelijkheid die maakt dat je jezelf, het leven maar ook je omgeving beter begrijpt. 

 

Wil je meer weten?

Dan zijn er verschillende mogelijkheden om de wereld van Conceptual Feng Shui te ontdekken.

 

Boek Huis en Ziel

In Huis & Ziel, de spirit van het opruimen laat Nina Elshof je zien hoe je door je huis te analyseren eigenlijk een analyse kunt maken van jezelf. Ken je de uitdrukking 'Laat me je huis zien en ik weet wie je bent'? 

Wie in een huis vol spullen en rommel woont, zal waarschijnlijk ook een vol hoofd hebben. En wie een opgeruimd huis heeft, heeft waarschijnlijk ook het hoofd op orde.

Bestel Huis & Ziel

Inspiratiesessie

Een eerste moment van kennismaken, zowel met Conceptual Feng Shui als met Nina, is de Inspiratiesessie. 

Op luchtige maar doeltreffende wijze opent Nina een stukje de deur die toegang geeft tot de wereld van Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki. 

Meer info

E-cursus Conceptual Feng Shui

Ga je graag zelf op onderzoek, of weet je al wat meer van Conceptual Feng Shui, dan is de online e-cursus Conceptual Feng Shui een goede (volgende) stap.

Deze e-cursus volg je in eigen tempo. Na vier weken beschik je over de basisvaardigheden om Conceptual Feng Shui thuis te gebruiken. 

Meer info

Beroepsopleiding Conceptual Feng Shui Professional

Ga jij voor het serieuze werk, dan is de Beroepsopleiding Conceptual Feng Shui Professional beslist een aanrader!

Dit leerjaar biedt je de mogelijkheid je te verdiepen in de achtergronden van Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki en je deze eigen te maken. Hierdoor ontstaat inzicht in de universele wetten, de natuurlijke cycli en de kosmische krachten die werkzaam zijn in de mens en zijn omgeving en die de mens dusdanig beïnvloeden dat welzijn en welbevinden er in grote mate van afhankelijk zijn.

Meer info

Mentorjaar Conceptual Feng Shui Specialist  

Je hebt je diploma Conceptual Feng Shui Professional op zak, je bent actief binnen je eigen intervisiegroep, maar dit betekent niet dat je leertraject tot een eind is gekomen. Integendeel, eigenlijk begint het nu pas!

Gedurende het Mentorjaar begeid Nina je in het proces om je kennis toe te passen in de praktijk, daarin te groeien en jezelf verder te ontwikkelen tot Conceptual Feng Shui Specialist.

Meer info

Nina’s Aanbevelingsnetwerk

Nina Elshof geeft zelf geen individuele Feng Shui consulten meer. De vraag naar deskundig Feng Shui advies is echter de laatste jaren enorm gegroeid.

In Nina’s Aanbevelingsnetwerk vind je dan ook een overzicht van Conceptual Feng Shui Specialisten die ze van harte kan aanbevelen.

Vind de Specialist bij jouw vraag

Zeg, hoe Conceptual Feng Shui ben jij eigenlijk?

Met de Woonhouding Ontdekkingsvragen krijg je inzicht in de persoonlijke houding en relatie die jij hebt tot je woonhuis.

Dit levert interessante informatie op. Niet alleen over de gemaakt keuzes in je huis maar ook over de keuzes die je hebt gemaakt in je leven.

Download GRATIS de Woonhouding Ontdekkingsvragen en ervaar het aan de hand van je eigen huis!

Je ontvangt dan ook onze wekelijkse mails met bruikbare inzichten en inspiratie. Je kunt je hiervoor op elk moment afmelden.

“Ik ken Nina al een aantal jaren en heb al eerder gebruik gemaakt van haar adviezen. Dus toen wij ons nieuwe huis wilden gaan huren en ik voelde ik dat er iets niet klopte heb ik gelijk contact met haar opgenomen. Mijn gevoel klopte: het huis was uit balans. Dusdanig dat het zonder aanpassingen voor zowel onze relatie als onze financiën behoorlijke consequenties had kunnen hebben. Iets dat ik al voorvoelde, maar waar ik mijn vinger niet direct op kon leggen. Samen met Nina hebben we de plattegronden van het huis bekeken en zij heeft ons heel duidelijk uitgelegd welke aanpassingen er nodig waren en waarom. Gelijk daarna voelde ik een enorme opluchting en rust en ik wist: dit klopt. De aanpassingen zijn gedaan en inmiddels wonen we met veel plezier in ons heerlijke nieuwe huis!"

“ Het is verbijsterend wat het 2,50m verzetten van een eettafel voor gevolgen had/heeft. Ik woon 18 jaar op deze plek en bijna onmiddellijk ging iets in me ontspannen. Ik kan het niet verklaren maar ben gewoon dankbaar en blij mee. (...) Gek genoeg lijkt ons huis 2 keer zo groot en alles lijkt makkelijker te gaan. Voor mezelf voelt het als een klein wonder, vooral als ik kijk naar wat dit heeft teweeg gebracht. Er zijn nog een heleboel dingen waar we mee verder kunnen en we zijn er bijzonder geïnspireerd mee bezig.

Lieve Nina, dank je wel.”