Nina Elshof, auteur Huis & Ziel, Master in Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki,

Ik ben Nina Elshof.

Ik ben een wegbereider, een pionier die je de weg opent tot (zelf)bewustzijn en spirituele onafhankelijkheid.

Ik transformeer je kijk op de wereld en op jezelf. Dat doe ik door middel van Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki; wijsheidstools die de sleutel vormen waarmee je toegang krijgt tot de kennis over de magie van het leven en de universele levenswetten.

De visie die ik heb voor mijzelf en de wens die ik wil realiseren in mijn leven, is dat ik die kennis met je deel zodat jij je eigen weg tot spirituele onafhankelijkheid kunt bewandelen. Die kennis is allesomvattend en de weg daarnaartoe open ik onvoorwaardelijk voor je. Zodat jij ook anderen daar weer deelgenoot van kunt maken.

Ik wil daarmee een bijdrage leveren aan de shift die we moeten maken; aan de transformatie van de wereld die we collectief ondergaan en waarvan de uitkomst bepaald wordt door het niveau van bewustzijn van mensen en van hun intentie. Een uitkomst die bepaald wordt doordat mensen zoals jij en ik, ons bewust worden van onze scheppingskracht.

Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki helpen je die kracht te herkennen en toe te passen. Mijn taak is het je te begeleiden in dat proces van herkennen en toepassen zodat je het na een tijdje zelf kunt.

Dit is wie ik ben. Dat is relevanter dan een opsomming van dingen die ik gedaan heb. Die leggen de focus op status. Vertellen wie je bent en wat je wilt legt de focus op intentie.

Mijn intentie is de weg te openen naar een nieuwe, betere, spiritueel bewuste wereld waarin geen plaats is voor misbruik -in welke vorm dan ook.

Een wereld waarin elke vorm van leven gewaardeerd wordt en de universele levenswetten geïntegreerd en gerespecteerd worden.

Huis & Ziel de spirit van het opruimen, Nina Elshof, AnkhHermes

Huis & Ziel, de spirit van het opruimen

Huis & Ziel – de spirit van het opruimen (2015 – uitgeverij AnkhHermes) is mijn laatste boek. Inmiddels is hiervan de derde druk verschenen.

Het is een waardevol en inzichtgevend boek geworden dat vanuit diepgang en pragmatisme je op weg helpt om via je huis je verbinding met je ziel te herstellen.

'We leven in een tijd waarin we langzamerhand verleerd zijn om een thuis te scheppen voor onszelf en onze dierbaren. Veel meer lijkt het erop dat een huis verworden is tot een verzamelplek van een aantal individuen die toevallig op hetzelfde moment gebruik willen maken van de badkamer of de magnetron. Zelfs als je alleen woont, wordt een huis eerder beschouwd als een noodzakelijk gebruiksvoorwerp, dan iets dat een belangrijke bijdrage kan leveren aan je welbevinden.'

Uit Huis & Ziel, de spirit van het opruimen.

"Wat een goed boek! Gefeliciteerd! Het is goed geschreven, goed opgebouwd, helder, begrijpelijk, inspirerend (ik ben tijdens het lezen een paar keer opgesprongen om in mijn huis een kleine wijziging aan te brengen) en de ideeën zijn haalbaar en goed uitvoerbaar.

De koppeling tussen huis en zelf wordt duidelijk uiteengezet, maar is niet opdringerig. Leuke tips en leestips. Kortom: een fijn boekje dat ik veel mensen zal aanraden."

Annemique de Kroon - redactrice

"Vaak zijn Feng Shui boeken ingewikkeld om te lezen. Na dit soort boeken doorgespit te hebben, begrijp ik er vaak nog niets van. Het boek van Nina Elshof 'Huis en Ziel' is een genot om te lezen. Het leest heel ontspannen en ik begrijp nu tenminste hoe ik Feng Shui kan toepassen in huis.

Heel herkenbaar ook wat Nina schrijft. En de tips zijn zo handig en inspirerend. Ik ben al na een paar hoofdstukken thuis aan de slag gegaan. En ik merk, dat wat ze schrijft, daardoor steeds beter 'inklinkt'."

Nettie

"Nina Elshof laat je via haar boek zien, hoe je je kunt ontdoen van rommel in je huis en in je hoofd. Een boek die ook in gaat op de emotionele rommel. Over dit laatste onderwerp had ik nog niets gelezen. Mooi om te zien hoe ze jou als lezer meeneemt in de relatie tussen jezelf en je huis. Ze blijft zeker niet aan de oppervlakte!"

Redactie Inspirerendleven.nl

"Ik vind het een heel fijn en inspirerend boek om te lezen. Wat ik nog nooit eerder heb ervaren is dat ik je energie voel in het boek, soms hoor ik je zelfs de tekst zeggen in plaats van dat ik hem lees. Heel bijzonder! Ik vind de inleiding heel persoonlijk en boeiend. De volgende hoofdstukken lezen als een soort stapsgewijs programma.

Je wordt door jou (Nina) persoonlijk - met ook heerlijke persoonlijke opmerkingen tussendoor waardoor er humor en speelsheid in komt - aan de hand meegenomen door je huis. Ik krijg er zin van om weer op een andere manier naar mijn huis te kijken en er mee aan de slag te gaan!

Ofwel het inspireert mij tot handelen. Ik vind het een warm, praktisch én spiritueel boek, wat ik zeker bij vrienden en kennissen ga aanraden."

Meer Fennema - schrijfster en coach

"Ik ben er in begonnen en niet meer opgehouden met lezen. Ik worstelde al jaren met een veel te vol huis. Het lukte maar niet om een begin te maken met 'de grote opruiming'. Dit boek heeft een opening verschaft. Je leest overal dat een vol huis ook een vol hoofd betekent, maar de vraag hoe je dat hoofd dan moet leegmaken ontbreekt.

Nina Elshof gaat de diepte in, zij legt op een bezielde manier uit waarom het steeds maar niet lukt en wat de onderliggende spirituele reden van het opstapelen kan zijn, zonder zweverig te zijn. Zij geeft aan de hand van Feng Shui tips hoe je het opruimen moet aanpakken en die werken.

Ook besteedt Nina aandacht aan de manier om door middel van Feng Shui van je huis een thuis te maken. Zij maakt de drempel naar Feng Shui laag, waardoor het duidelijk wordt hoe je het kunt toepassen. Voorheen raakte ik altijd verstrikt in alle Feng Shui-regels, waardoor ik het weer liet zitten, terwijl het eigenlijk heel eenvoudig toepasbaar is. Het zijn vaak hele simpele dingen die harmonie kunnen brengen en de sfeer in je woning totaal kunnen veranderen en veraangenamen. Ik kan het boek van harte aanbevelen."

Trudie A.

Eerder verschenen bij uitgeverij ten Have: Spiritualiteit werkt in je huis – praktische tips voor een weldadige woonomgeving (2009). Spiritualiteit werkt bij het opruimen – praktische tips om je huis en leven op orde te krijgen (2010). Beide zijn uitverkocht en alleen nog tweedehands te verkrijgen.

Wat anderen over Nina zeggen

"Nina Elshof werkte mee aan het TV Gelderland programma Walhalla over spiritualiteit. En wat een zegen; Nina is iemand die een goede brede basiskennis heeft van de filosofie van de Feng Shui. En misschien wel haar beste eigenschap, ze kan dat op een toegankelijke en makkelijke manier uitleggen, zonder enige zweverigheid. Als Nina iets uitlegt kun je eigenlijk alleen maar denken: Zo is het, ik ga hier werk van maken en waarom heb ik dat niet eerder gedaan?"

Guido Lavalaye - Independent film director

"Nina is an energetic and positive woman with an enthusiastic and inspiring passion for her mission with Fengh Shui in creating harmonious and happy homes and work environments, as well as her many different Feng Shui workshops."

Rik Cruys - Interimmanager hospitality business

Lieve Nina,

Wat heb je ons waanzinnig goed & fijn geholpen met ons huis! De basis was er, maar de 2e stap naar meer warmte & gezelligheid ontbrak nog.

Feilloos wist je met een paar planten, gordijnen, nieuwe muurkleur en een wollen kleed ons fijne huis-in-huis om te toveren naar een waar ‘boeren paleis’!  ;-)

Dankjewel hiervoor én natuurlijk ook voor je fijne vriendschap,

Liefs, Frank & Ca

Nina, ik wil je danken voor alle inspanning die jij levert om deze tijd te duiden. Ik schat in, dat je niet anders kan, maar ondertussen doe je het toch maar.
Mij brengt het veel. Heel vaak heb ik tussen de bedrijven door of op dat wonderlijke moment tussen slapen en waken gedachten of ingevingen die een nieuw licht werpen op de realiteit. Maar ja, zoals dat dan gaat: het leven brengt zijn eigen dynamiek en gedachten vervliegen makkelijk.
Kijken naar jouw livesessie (op Facebook red.) is een moment in de week dat ik met aandacht en intuïtie aanwezig ben en rustig kan ontvangen wat jij zendt. Vaak resoneert dan iets mee van binnen, soms glijdt iets van me af, sommige zaken komen later weer terug. Beetje cryptisch, maar ja zo gaan dit soort processen.
 
Ik wil maar zeggen: dank je wel Nina.
Lieve groet van Annemiek

“Ik ken Nina al een aantal jaren en heb al eerder gebruik gemaakt van haar adviezen. Dus toen wij ons nieuwe huis wilden gaan huren en ik voelde ik dat er iets niet klopte heb ik gelijk contact met haar opgenomen. Mijn gevoel klopte: het huis was uit balans. Dusdanig dat het zonder aanpassingen voor zowel onze relatie als onze financiën behoorlijke consequenties had kunnen hebben. Iets dat ik al voorvoelde, maar waar ik mijn vinger niet direct op kon leggen. Samen met Nina hebben we de plattegronden van het huis bekeken en zij heeft ons heel duidelijk uitgelegd welke aanpassingen er nodig waren en waarom. Gelijk daarna voelde ik een enorme opluchting en rust en ik wist: dit klopt. De aanpassingen zijn gedaan en inmiddels wonen we met veel plezier in ons heerlijke nieuwe huis!"

“Het is verbijsterend wat het 2,50m verzetten van een eettafel voor gevolgen had/heeft. Ik woon 18 jaar op deze plek en bijna onmiddellijk ging iets in me ontspannen. Ik kan het niet verklaren maar ben gewoon dankbaar en blij mee. (...) Gek genoeg lijkt ons huis 2 keer zo groot en alles lijkt makkelijker te gaan. Voor mezelf voelt het als een klein wonder, vooral als ik kijk naar wat dit heeft teweeg gebracht. Er zijn nog een heleboel dingen waar we mee verder kunnen en we zijn er bijzonder geïnspireerd mee bezig.

Lieve Nina, dank je wel.”